Article
0 comment

Naar China

In 2009 heb ik China voor het eerst bezocht. Al snel erna heb ik besloten het land beslist nog een keer te bezoeken. Er is geen andere land ter wereld dat zo’n snelle veranderingen doormaakt als China. En aangezien het land maar liefst 1,3 miljard inwoners telt en de fabriek van de wereld is, hebben die veranderingen niet alleen grote implicaties voor de Chinezen zelf, maar voor de hele wereld.

Razendsnelle veranderingen die invloed hebben op de hele wereld, duizenden jaren oude cultuur, prachtige landschappen en goede vervoersmogelijkheden. Ideaal dus voor een interessante zelf georganiseerde rondreis.

Maar de taal is natuurlijk een grote barrière. Een gemiddelde Nederlander verstaat niets van het Chinees en die 12 duizend verschillende karakters van het Chinese schrift schrikken al helemaal af. Veel kun je leren, dus september 2009 ben ik via het Confucius Instituut in Den Haag begonnen met een studie Chinees. Inmiddels kan ik eenvoudige gesprekken voeren, Chinese kinderboeken lezen, simpele teksten begrijpen en kan ik eenvoudige teksten schrijven.

Het vliegticket is een paar weken geleden geboekt, in april vertrek ik voor drie en een halve week naar China!

Geef een reactie

Required fields are marked *.