Over mij

Eric Beckers reisrelaas.nl Zoetermeer

Dit is het blog van Eric Beckers, nieuwsgierig geograaf. Ik geniet van het bekijken van beroemde plaatsen en mooie streken, maar vaak houd ik nog meer van het verkennen van plekken die op het eerste gezicht alledaags, doodsaai of ronduit lelijk zijn. Geen wonder voor iemand die uit Heerlen komt, die tijdens zijn studie Sociale Geografie in Amsterdam nooit van Amstelveen naar Amsterdam verhuisde en die het daarna helemaal bont maakte door naar Zoetermeer te verkassen!

Bij beroemde trekpleisters loop ik graag zijstraten en morsige steegjes in, om te kijken wat zich dáár dan bevindt, zo vlakbij een toeristische hotspot. Mensen observeren en aan de praat raken met lokale bewoners gebeurt vaak in het openbaar vervoer, daarom onder meer is het OV (en de trein in het bijzonder) mijn favoriete vervoersmiddel. Reizen lenen zich goed om verrassende details te verbinden met het grote geheel van geschiedenis en geo-politiek.

Dat verbinden van details met het grote geheel komt ook terug in mijn werk aan de digitale kaartenmakerij GIS (Geografische Informatiesystemen, zoals bijvoorbeeld Google Maps). Plaats één komma verkeerd in de javascript-code, en je hebt een heel land van de kaart gegumd.

Tenzij anders vermeld, zijn alle op deze website geplaatste foto’s door mijzelf gemaakt. Het overnemen van teksten of foto’s zonder voorafgaande toestemming is niet toegestaan.

Mijn reis-CV, oftewel de landen die ik tot nu toe bezocht heb:

Europa:
Albanië, België, Bosnië, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Kroatië, Luxemburg, Monaco, Montenegro, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland

Azië:
China, Iran, Japan

Afrika:
Kenia, Lesotho, Marokko, Swaziland, Tanzania, Tunesië, Zuid-Afrika

Noord-Amerika:
Canada, Mexico, Verenigde Staten

5 Comments

 1. Ha die Eric
  Hoe gaat het met jullie? Ik heb net de verslagen van je reizen gezien en ik ben heel erg jaloers! Wil ik ook overal naartoe. Dus als je een oude vrouw mee wil slepen: ik wil wel!!!
  Grapje, we zijn dit voorjaar nog naar australie geweest naar jacky, Brian en de kids.
  Ben benieuwd naar je volgende verhalen.
  Alle goeds
  Jeu en Leny gransier

  Reply

  • Gaat prima, bedankt! 🙂
   Ik hoop dat jullie het erg naar de zin hebben gehad in Australië, zo ver weg ben ik nog nooit geweest!
   Groet,
   Eric

   Reply

 2. Bedankt voor je reisverslag over Iran. Denk aan een rondreis met mijn vrouw van een paar weken in maart of april 2017. Wij reizen als het even kan het liefst met de trein en starten in Teheran. Kan je nog vertellen hoe je het best de plaatsen zoals Isfahan en Persepolis via treinen/openbaar vervoer kan bereiken? Wat zijn de tarieven van de treinen/bussen? groetjes Hans.

  Reply

 3. Hoi Eric,
  Mooie site, mooie foto’s en mooie verhalen. Is het nu zo dat de datum van de blogpost ook de datum is waarop je de betreffende plaats hebt bezocht? In sommige landen (China bijvoorbeeld) veranderen dingen soms razendsnel, vandaar de relevantie.

  Groetjes uit Peking!

  Reply

Geef een reactie

Required fields are marked *.