Article
8 comments

Reis Top 5

Shiraishi Island Japan

Door Annemiek van Travellist werd ik vorige week genomineerd voor de Reis Top 5, een blogpostonderwerp gestart door Marcella Molenaar. Bedankt Annemiek! Benieuwd wat ik de fijnste accommodatie, verrassendste stad, mooiste kustlijn, onverwachtst pareltje en gaafste dieren vind? Lees dan verder.

De fijnste accommodatie – Hotel Indigo Xiamen Harbour

Hotel Indigo Xiamen Harbor kamer China

Hotel Indigo Xiamen Harbor badkamer china

Over wat de fijnste accommodatie is waar ik tot nu toe heb gelogeerd, hoef ik niet lang na te denken. Dit is zonder twijfel Hotel Indigo Xiamen Harbour. Dit hotel in Xiamen, China, was pas 10 dagen geopend toen ik er in april 2012 logeerde. Zeer smaakvol ingericht, comfortabel, luxe, goede locatie en een prachtig uitzicht op Gulangyu Island. Het bed lag heerlijk en alle kamers hebben verschillende unieke wandversieringen. Het ontbijt dat ik er at was het meest unieke ontbijt dat ik ooit in een hotel heb gehad, allemaal specialiteiten uit Xiamen en omgeving.

Verrassendste stad – Napels

Napels Centro Storico Via dei Tribunali

Vesuvius wandelpad

Napels heeft op zijn minst een dubieuze reputatie, vooral vanwege de afvalproblematiek, maffia en corruptie. De meningen van mensen die in Napels zijn geweest lopen heel erg uiteen, sommigen vinden het een vreselijke stad, anderen zijn er helemaal weg van. In mei 2015 bezocht ik Napels vijf dagen en ik heb besloten om er in oktober gewoon nóg een keer naartoe te gaan. Ik behoor duidelijk tot de tweede groep! Napels staat héél hoog op mijn stedenlijstje.
Napels is uniek, alleen al het wandelen door de smalle straten van het oude centrum is een spektakel, het is één groot theater. Dan heb ik het nog niet eens over alle bezienswaardigheden zoals historische monumenten uit de Griekse en Romeinse oudheid, honderden kerken, heuvels met uitzicht. De Napolitanen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Heb ik al vermeld dat je er de heerlijkste pizza en pasta kunt eten? En dan de onmiddellijke omgeving van Napels…op vulkanen wandelen, kabelbanen naar groene heuvels, prachtige baaien, de mooiste eilanden in middellandse zee en de geweldige Amalfi kust.

Mooiste kustlijnen – Baai van Kotor

Baai van Kotor kustlijn Montenegro

Hier moest ik toch wat langer over nadenken, maar mijn keus valt op de Baai van Kotor in Montenegro. Deze zeearm van de Adriatische zee loopt tot circa 25 km in het binnenland tussen de bergen. Aan de baai ligt onder meer het historische stadje Kotor. Vanaf de stadsmuren van Kotor heb je een prachtig uitzicht over de hele baai.
In oktober hoop ik te gaan wandelen aan de Amalfikust, die ook heel mooi is. Misschien wordt de Baai van Kotor dan wel afgewisseld voor deze nominatie.

Onverwachts pareltje – Shiraishi Island

Shiraishi Island Japan

International Villa Shiraishi Island Japan

Japan, land van de grootste steden en drukste stations ter wereld, land van salarymen die tot acht uur ’s avonds in enorme kantoren werken voor technologiereuzen als Sony.
Maar er is ook een héél ander Japan. Het plattelands-Japan van eilanden waar slechts een paar duizend mensen wonen die hun eigen groentetuintjes en vee hebben en een gesloten gemeenschap vormen.
In het jaar 2000 bezocht ik als onderdeel van een studiereis het eiland Shiraishi-shima. Om buitenlanders kennis te laten maken met het Japanse platteland heeft de prefectuur Okayama enkele “International Villa’s” gebouwd. Shiraishi International Villa ligt op een heuvel met uitzicht over de zee, stranden en groentetuintjes. In de villa zijn vijf kamers, een badkamer, een grote keuken en een onwijs relaxte veranda. Op enkele minuten wandelafstand zijn een dorpje, prachtige wandelroutes over de groene heuvels en een heerlijk zandstrand. De International Villa’s worden gesubsidieerd door de prefectuur Okayama en een verblijf is daarom ook nog eens voor Japanse begrippen heel goedkoop.

Gaafste dieren – Wrattenzwijnen

Wrattenzwijn knobbelzwijn Addo Elephant Park Zuid-Afrika

Ok, ik had natuurlijk één van de “big five” van mijn bezoek aan Zuid-Afrika in 2008 kunnen nomineren. De wrattenzwijnen in Addo Elephant Park vond ik echter zo’n grappige dieren dat ik deze heb uitgekozen. Wrattenzwijnen (ook wel knobbelzwijnen genoemd) komen alleen in Afrika voor.

8 Comments

  1. Wat onwijs gaaf dat je mijn tag ook hebt ingevuld! Ik kom nog regelmatig nieuwe lijstjes tegen op blogs, zo leuk! Het hotel zal mij ook zeker prima bevallen, ziet er goed uit! En naar Napels maak je me echt onwijs nieuwsgierig. Ik las vorig jaar over een reisblogger die een tripje Napels combineerde met de Amalfikust en sindsdien staat dit ook op mijn lijstje. Ben je in mei ook bij de kust geweest, of staat dit voor oktober op je lijstje? Naar Japan ben ik erg benieuwd, en dan vooral ook naar de natuur. Mooi plaatje heb je geplaatst! En die wrattenzwijnen zijn gaaf zeg!

    Reply

Geef een reactie

Required fields are marked *.