Article
0 comment

Reisrelaas.nl via beveiligde verbinding (nerd alert)

ssl https

Vanaf vandaag zie je in de adresbalk een slotje staan bij bezoek aan deze website. Dit betekent dat de verbinding tussen jouw eigen computer/tablet/mobiel en de server waarop deze website staat, versleuteld is.

In eerste instantie heb ik deze SSL/TLS-beveiliging toegevoegd om ervoor te zorgen dat de inloginformatie voor deze website niet gestolen wordt als ik inlog via onbeveiligde wifi-netwerken van hotels, hostels, treinen etc.

Daarnaast verzekert het ook dat je deze website gepresenteerd krijgt zoals ik hem voor jullie klaar heb staan op de server. Op de verbinding tussen de webserver en jouw computer kan dan niets veranderd of toegevoegd worden aan deze website.
Helaas is deze praktijk minder vergezocht dan gedacht. Zo voegde het Marriot Hotel op Times Square in New York advertenties toe aan de websites die hun gasten via de hotel-wifi bekeken, verschillende internetproviders in het VK en de VS pasten dezelfde truck toe. In Iran verschenen verschillende Nederlandse (nieuws)websites aangepast op mijn mobiel. Delen van de websites waren aangevuld of veranderd met rode vlakken met daarop teksten in het Perzisch.

Geef een reactie

Required fields are marked *.