Article
10 comments

Reisrelaas.nl is jarig

reisrelaas.nl oude lay-out

Afgelopen week bestond deze website 1 jaar! Benieuwd hoe ik ertoe ben gekomen om te beginnen met dit blog, wat de best gelezen berichten zijn en wat je de komende tijd kunt verwachten van dit blog? Lees dan verder.

Hoe is dat allemaal begonnen?

Tijdens en na mijn tweede rondreis in China in 2011 hield ik een reisblog bij op Blogger/Blogspot van Google. Oorspronkelijk was dat vooral om het thuisfront op de hoogte te houden van mijn belevenissen, maar ook na thuiskomst zat mijn hoofd nog helemaal vol met verhalen voor blogposts! In de maanden daarna heb nog verschillende blogposts geschreven over deze rondreis.
Vorig jaar heb ik het schrijven van reisblogs weer opgepakt, maar in een iets andere vorm. Meer gefocust op achtergrondinformatie, doorgaans over één bestemming of over één onderwerp, maar wel nog met een persoonlijke touch.
Ook heb ik vorig jaar mijn aloude blog op Blogger/Blogspot overgezet naar een eigen website, reisrelaas.nl. Het beheer van de website regel ik nu zelf met de software WordPress die ik heb geïnstalleerd op gehuurde serverruimte bij een hostingprovider. Het voordeel is dat ik het blog veel meer naar eigen smaak kan inrichten en dat de mogelijkheden veel groter zijn. Daarnaast heb ik ook veel kennis opgedaan over websitebeheer en -optimalisatie. De lay-out heb ik vervolgens na enkele maanden, in februari, helemaal omgegooid. Hoe reisrelaas.nl er voorheen uitzag, zie je in de foto boven deze blogpost.

Veelgelezen berichten

De vijf meest gelezen berichten van mijn website zijn:
De Chinese Muur beklimmen, 4 opties
Markthal Rotterdam
Zoroastrisme in Yazd, Iran
Iran: treinreis van Teheran naar Yazd
NS-Wandeling Westerbouwing Arnhem

De meeste bezoekers komen op mijn website via een zoekactie op Google. In het algemeen ontvangt mijn website op dinsdag de meeste lezers en op zaterdag de minste.

Het bericht over de wijk Lipscani in Boekarest werd door de Matthijs van Bonzel, de ambassadeur van Nederland in Roemenië, geretweet op Twitter en door schrijver/columnist/journalist Nausicaa Marbe toegevoegd aan haar Twitter-favorieten. Het gevolg was een piek in de bezoekersstatistieken, leuk!

De blogpost die mijn eigen favoriet is, gaat over de treinreis tussen Boekarest en Istanbul, de voormalige Orient-Express-route: Vergane Glorie Express: per trein van Boekarest naar Istanbul.

Wat kun je verder verwachten op mijn website?

Op dit moment staan er op mijn inspiratielijstje ideeën voor ongeveer 90 nieuwe blogposts. Zoals afgelopen jaar probeer ik iedere week een nieuw bericht te plaatsen op mijn blog, meestal in het weekend. Vaak kan ik genoeg tijd vrij maken voor de productie van een blogpost per week, soms niet. Voor de komende twee jaar al genoeg inspiratie om dit blog te blijven aanvullen!

10 Comments

 1. Ook alweer zo’n blogger die het eerste jaar van het eigen blog viert. Van harte! Ik heb net als jij ook eerst een minder openbaar blog gehad (op google)en schiet ook alweer op naar mijn eerste jaar, de tijd vliegt. Het is inderdaad een stuk leuker om je eigen blog in beheer te hebben, maar het kost ook wel weer veel meer tijd om het allemaal uit te vogelen/bij te houden. Ik zag dat je bijvoorbeeld je layout weer anders hebt, ziet er goed uit. Nog veel plezier met het schrijven, en op naar het volgende jaar!

  Reply

  • Dank je wel, jij ook op naar nog een jaar! Ik vind het nog steeds erg leuk om nieuwe blogposts te schrijven. Was toch een beetje een gok vorig jaar, om eraan te beginnen, op Blogger plaatste ik heel onregelmatig berichten.

   Reply

 2. Proficiat met je verjaardag! Ik ben trouwens samen met jou jarig want mijn blog vierde vorige week ook zijn 1ste jaar 🙂 Zeer leuke posts trouwens, weer een blog aan mijn lijstje toegevoegd!

  Reply

 3. Van harte gefeliciteerd met je eerste verjaardag. Reisrelaas heeft altijd mijn bijzondere aandacht. Veel informatie en een fijne en makkelijke leessfeer. Hoop de komende tijd nog veel te lezen op Reisrelaas.

  Reply

 4. Proficiat! We hopen voor je dat je nog veel boeiende reizen mag maken en dat er nog heel veel jaren zullen volgen met leuken reisverhalen.

  Reply

Geef een reactie

Required fields are marked *.